Conversion of a garage into an architectural studio


Architecture studio

Promoter
Private
Location
Vilassar de Mar
Project
2004
Construction
2005
Area
72 m2

GALLERY

The project is located on the ground floor of a 125 year old traditional “casa de cos”, a townhouse style building located in the older central area of Vilassar de Mar.
The process began with an evaluation of the original features that warranted preservation including a brick barrel-vaulted ceiling and a traditional Catalan vault.

The lighting has been designed to both emphasize the vaults and to create a well-lit working environment. This large open space, with the working area at the front, can be divided in two with sliding doors, thereby creating a private space for meetings at the rear.

The meeting area retains the original floor and wall tiles. An inner landscaped courtyard streams natural light into this space.