Habitatge unifamiliar entre mitgeres a Mataró


Casa al Camí Fondo

Promotor
Privat
Emplaçament
Mataró
Projecte
2014
Obra
2015 - 2016
Superfície
325 m2

GALERIA

El solar, situat al casc antic de Mataró, està format per un cos allargat de forma trapezoïdal, sense desnivell i amb una façana a carrer, situat entre les mitgeres de dos edificis d’habitatges, un plurifamiliar i un unifamiliar.

Per requeriment dels clients, s’ha organitzat l’habitatge en dos grans blocs: la planta baixa per utilitzar-la independentment i acollir un local amb façana a carrer i una zona de teràpies naturals amb sortida directe al pati posterior; i la planta primera, segona i sota coberta per desenvolupar-hi el programa d’habitatge.

La distribució de l’habitatge s’organitza al voltant d’un nucli central de comunicacions format per una escala i un ascensor. Es va optar per resoldre la caixa de l’ascensor amb vidre per tal de donar la màxima transparència, amplitud i lluminositat a l’escala.

La zona de dia s’ha ubicat a la planta primera i la distribució genera una successió d’espais diàfans i continus des de la façana de carrer – cuina – fins a la façana posterior – menjador i sala d’estar, que gaudeixen d’una bona orientació i accés a la terrassa i al pati de la planta baixa.

La zona de nit es desenvolupa principalment a la segona planta, amb una suite i vestidor amb front a la façana posterior i dues habitacions amb front a carrer. La planta sota coberta conforma un espai diàfan, inicialment previst com a estudi però que permet la possibilitat d’utilitzar-se com a una segona suite ja que compta amb una bany totalment equipat i amb l’últim tram d’escales tancat amb vidre per donar-hi privacitat.

Les façanes s’han resolt amb un sistema constructiu tradicional, així com la seva composició i disseny responen a l’estil del casc antic de Mataró. Per a la façana posterior s’ha optat per mantenir el mateix sistema constructiu però hi predominen unes grans obertures que permeten gaudir de les vistes al pati posterior i de la bona orientació d’aquesta façana.