Reforma interior d’un habitatge


Casa al carrer Colón

Promotor
Privat
Emplaçament
Vilassar de Mar
Projecte
2009
Obra
2010
Superfície
--

GALERIA

L’habitatge unifamiliar aïllat a reformar es situa a una zona residencial de Vilassar de Mar, envoltant d’altres habitatges de característiques similars. Consta de dues plantes sobre rasant i una planta semi soterrani. El nucli de comunicacions vertical connecta les tres plantes i es composa per una escala i un ascensor.

El programa de dia es desenvolupa a la planta baixa, amb un espai obert de cuina-sala d’estar-menjador i un servei. A la planta primera s’hi desenvolupa el programa de nit amb una habitació individual i zona d’estudi a la façana amb front a carrer, i una habitació suite a la façana posterior. La planta soterrani es destina principalment a garatge, però s’incorpora una nova zona de bodega i safareig.

La reforma afecta principalment la planta baixa, on s’ha dissenyat un element de mobiliari que, a costat i costat, dóna servei a totes les estances d’aquesta planta. A més, el moble engloba també la caixa de l’ascensor, deixant-t’hi unes franges de vidre que aporten més transparència i amplitud a l’espai.

A la planta primera, s’han unificat els acabats de les fusteries amb el mobiliari de les habitacions, lacant les portes existents amb un color llis càlid, a més de substituir la il•luminació d’aplics de paret per punts de llum encastats al sostre. A la suite, es dissenya un vestidor obert, amb mobiliari fet a mida per cada espai i seguint els requeriments dels clients.

A la planta semisoterrani s’han dissenyat uns armaris fets a mida que regularitzen els retranquejos de l’espai, a més que permeten incorporar les instal•lacions. S’incorpora una zona de bodega, formada per unes peces prefabricades de metacrilat on s’hi poden encaixar les ampolles i amb il•luminació indirecte posterior que produeix un efecte òptic interessant al passar la llum a través dels diferents vins.