Rehabilitació de l'habitatge Cal Ferrer a Vilassar de Mar


Casa Cal Ferrer

Promotor
Privat
Emplaçament
Vilassar de Mar
Projecte
2010 - 2011
Obra
2011
Superfície
204 m2

GALERIA


L’habitatge objecte d’aquesta rehabilitació és una casa de cos entre mitgeres amb un jardí posterior, situada al nucli antic de Vilassar de Mar. Aquesta amb una antiguitat aproximada d’uns 125 anys, mantenia intacte el seu estat original.

El projecte ha mantingut la tipologia inicial resaltant alguns elements originals, com les façanes i l’estructura amb volta de les escales i el sostre de la planta baixa, on s’ha descobert la volta deixant la rajola ceràmica vista.

S’ha modificat en part la distribució interior i s’han obert dos noves finestres, a la planta pis amb l’objectiu d’obtenir espais més amplis i lluminosos.
Per tal de resoldre el problema de les humitats, tant característica en aquest tipus de cases, s’ha aixecat l’antic paviment i se’n ha fet un de nou, així com tota la xarxa de sanejament, a la vegada que s’han trasdossat les parets mitgeres amb un envà ceràmic convenientment ventilat.

La planta baixa s’ha destinat a la zona de dia, amb una àmplia sala d’estar a l’entrar, un bany de cortesia i un espai en previsió d’un ascensor a la part central on s’han mantingut les escales, i un ampli menjador a la part posterior amb accés directe al jardí i la cuina.

La planta pis s’ha destinat a la zona de nit, amb una suite a la part davantera, amb bany i vestidor propi, i dues habitacions individuals a la part posterior, disposant les escales, la previsió d’ascensor i un bany complet a la part central.

S’ha aixecat una nova coberta amb bigues de fusta, degut al mal estat de la coberta original, que al augmentar-li la pendent ha permès aprofitar l’espai sotacoberta per a un estudi il·luminat amb llum zenital.