Habitatge unifamiliar aïllat a Cabrils


Casa a La Llobera

Promotor
Privat
Emplaçament
Cabrils
Projecte
2017 - 2018
Obra
--
Superfície
282 m2

GALERIA

El solar està situat a Cabrils, amb unes vistes privilegiades sobre el mar i cap a la muntanya. Té una forma pràcticament quadrada d’uns 763 m2, amb una topografia plana però amb un desnivell mig respecta la cota de carrer de 2,50 m.

L’habitatge és un edifici compacte totalment rodejat per un jardí perimetral que es relaciona en diferents intensitats amb totes les peces interiors de la planta baixa, donant així caràcter a cada una de les façanes.

Volumètricament, l’habitatge es resol amb coberta inclinada, diferenciant tres volums que es maclen entre si conformant un pati central a partir del qual es distribueix tota la planta.

Les façanes sud-est i nord-oest tenen grans obertures per gaudir de les fantàstiques vistes sobre el mar i la muntanya, mentre que les façanes nord-est i sud-oest, amb front a les edificacions veïnes, es mantenen més opaques.

L’habitatge es desenvolupa principalment en planta baixa, amb una habitació suite, una habitació doble, un estudi, 2 banys, una sala d’estar-menjador-cuina i un safareig. La planta sotacoberta correspon a un espai diàfan i obert amb l’ús de sala i amb accés directe a la terrassa-mirador, orientat cap a les millores vistes de la parcel•la.

Es distingeixen tres àmbits diferenciats en planta baixa: la franja d’estar-menjador-cuina lligada a dos porxos exteriors, la zona on s’ubica l’habitació principal tipus suite i una zona per a convidats i de treball. Tots 3 àmbits es configuren al voltant d’un pati interior que permet augmentar l’angle de visió de l’habitatge des del seu accés i nodreix de llum i ventilació l’espai central. Aquesta zona central es configura en una franja longitudinal des de l’accés, que travessa tot l’habitatge i es caracteritza per tenir un paviment diferenciat que s’estén pel jardí fins a tocar als límits de la parcel•la. A més, està coberta per un gran lluernari que la remarca volumètricament.

Constructivament, es busca la continuïtat de la pell de l’habitatge entre façanes i cobertes, que es resoldran amb un sistema ventilat de peces ceràmiques. Les grans obertures es protegiran de la radiació solar amb un entramat de lames fixes.