Reforma interior d’un habitatge


Habitatge al carrer Los Álamos

Promotor
Privat
Emplaçament
Mataró
Projecte
2016
Obra
2017
Superfície
--

GALERIA

L’habitatge a reformar es situa a la tercera planta d’un un bloc plurifamiliar i gaudeix d’una terrassa i un traster ubicats a la coberta de l’edifici, als quals s’accedia a partir de les escales comunitàries del bloc.

L’objectiu principal de la reforma interior va ser la obertura d’una nova escala interior, que permetés comunicar directament l’habitatge amb la terrassa i el traster. A més, es va substituir tot el paviment de l’habitatge i es van reformar el rebedor, la cuina, els banys i la zona de pas i accés a una de les habitacions.

La nova escala de cargol adapta la seva dimensió i posició per tal de minimitzar l’impacte en l’estructura. Amb la intenció de donar amplitud al rebedor i aprofitar-ne al màxim l’espai es va optar per unificar-lo amb la sala d’estar, enderrocant parcialment l’envà que dividia els dos espais.

Els clients volien mantenir la cuina tancada respecta la sala d’estar – menjador, però es va proposar col•locar una tarja de vidre a la part superior de l’envà i així donar continuïtat visual a tot el conjunt.

El nou paviment, de tons molt més clars i uniforme que el terrazzo original, així com la substitució de la fusteria interior de fusta marró fosc per fusteria lacada blanca i la nova il•luminació tipus LED encastada al sostre, donen més amplitud i lluminositat a tot l’habitatge, i en especial als espais de pas interiors.

L’objectiu de la intervenció en els banys era poder tenir accés a la banyera des d’ambdues cambres. Es va optar per modificar la posició dels aparells sanitaris d’un dels banys de tal forma que quedessin tocant la banyera d’un bany i la dutxa de l’altre, i substituir l’envà que els separava per una mampara de vidre corredera.

Pel que fa als acabats, els clients tenien molt clar que volien mobiliari fosc amb elements vermells que destaquessin en l’espai. A la cuina es va incorporar el vermell en tot el frontal del taulell. Als banys, es tradueix en un element lineal que funciona com a prestatge.