Rehabilitació d'un habitatge


Casa Can Nik

Promotor
Privat
Emplaçament
Vilassar de Mar
Projecte
2010 - 2011
Obra
2011
Superfície
204 m2

GALERIA


L’habitatge objecte d’aquesta rehabilitació és una casa de cos entre mitgeres, amb un jardí posterior, situada al nucli antic de Vilassar de Mar. Aquesta, amb una antiguitat aproximada d’uns 125 anys, es va ampliar posteriorment amb una edificació annexa que ocupava pràcticament tota la superfície del pati posterior.

El projecte ha mantingut la tipologia inicial resaltant alguns elements originals com les façanes i l’estructura amb volta de les escales i el sostre de la planta baixa on s’ha descobert la volta deixant la rajola ceràmica vista.

A la planta baixa s’han enderrocat les edificacions auxiliars per tal d’alliberar el pati posterior i a la planta pis s’han obert dos noves finestres, tot amb l’objectiu d’obtenir espais més amplis i lluminosos. La planta baixa s’ha destinat a la zona de dia, amb una àmplia sala d’estar a l’entrar, a continuació un bany de cortesia, s’han mantingut les escales, i un amplia cuina-menjador a la part posterior amb accés directe al jardí a través d’una gran obertura.

La planta pis s’ha destinat a la zona de nit, amb una suite a la part davantera, amb bany i vestidor propi, i dues habitacions individuals a la part posterior, disposant les escales i un bany complet a la part central.

S’ha aixecat una nova coberta amb bigues de fusta, degut al mal estat de la coberta original, que ha permès aprofitar l’espai sotacoberta per a un estudi il·luminat amb llum zenital.