Projecte per a 4 habitatges unifamiliars aparellats


Habitatges a Can Serra

Promotor
Privat
Emplaçament
Mataró
Projecte
2016
Obra
En construcció
Superfície
329 m2

GALERIA


Projecte per a 4 habitatges unifamiliars, agrupats en dos parells, segons el pla especial urbanístic del sector. En la primera fase del projecte es va definir la volumetria, la composició de les façanes i els materials dels acabats exteriors pel conjunt dels 4 habitatges. En una segona fase, es va treballar amb els clients per adaptar la distribució i les qualitats dels interiors als seus requeriments.

Topografia i orientació:

El solar té una forma trapezoïdal i es caracteritza per l’existència d’un desnivell de – 3 m entre la cota del carrer i la cota de la planta baixa. Els habitatges tindran 3 façanes; la que fa front a carrer orientada a nord-oest, la lateral i la posterior amb front al jardí orientada a sud-est.

Disseny i distribució:

Cada habitatge es composa per una edificació auxiliar – garatge amb front a carrer – separada de l’edificació principal – destinada a habitatge i distribuïda en dues plantes pis i una planta sotacoberta.

Des de la cota de carrer i mitjançant unes escales exteriors s’accedeix a l’entrada principal de l’habitatge ubicada en planta baixa. També es preveu un accés de servei per la planta pis primer a partir d’una passera exterior que connecta amb el garatge. A l’interior, el nucli de comunicacions verticals es composa per un ascensor i unes escales que connecten totes les plantes de l’habitatge.

La façana posterior amb front a jardí, gaudeix de la millor orientació i vistes on les estances disposen de grans obertures cap a l’exterior. Les zones humides s’agrupen a la façana nord-est, garantint la llum i la ventilació natural en tots els espais.

El programa de dia es desenvolupa a la planta baixa, amb una àmplia zona de sala d’estar – menjador, orientada cap al jardí i connectada amb la cuina i amb un porxo exterior. A través d’un pas interior es pot accedir a la part inferior de l’edificació auxiliar on s’hi ubica un estudi que rebrà il•luminació i ventilació natural a través d’un pati de llums.

A la planta primera i sotacoberta es desenvolupa el programa de nit, amb tres habitacions en planta primera i una suite amb un estudi a la planta sotacoberta. Cada una d’aquestes plantes gaudeix d’una àmplia terrassa orientada al sud-est, amb unes vistes privilegiades del mar.